Til høsten besøker Kenneth Blom Horisont. Gled deg til en ny fantastisk utstilling.

 

 

KENNETH BLOM (f. 1967) regnes som en av Norges mest suksessrike kunstnere, med utdannelse fra Einar Granum kunstskole og Kunstakademiet i Oslo og Düsseldorf. Da Sotheby’s bestemte seg for å satse på samtidskunst falt valget på Kenneth Blom, som i 2007 ble den første samtidskunstneren med separatutstilling på det prestisjefulle auksjonshuset. Siden har han stilt ut jevnlig i Europa, USA og Asia.

Kenneth Blom tilhører en generasjon kunstnere som er utdannet på Kunstakademiet i Oslo tidlig på 1990-tallet, med blant annet Bjarne Melgaard i klassen. På denne tiden var akademiet og kunstscenen i Oslo preget av konflikt mellom en figurativ og en konseptuell og postmoderne kunstretning. På den ene siden stod Nerdrum-skolen, ledet av Odd Nerdrum med krav om håndverk og de klassiske maletradisjonene. På den andre stod talsmenn for en mer teoretisk inspirert tilnærming til kunsten, der ideen og refleksjonen rundt kunstverket stod sterkt. Blom utforsket maleriet som en kombinasjon mellom disse. En viktig inspirasjon var professoren Stian Grøgaards vy om at man kunne benytte et figurativt språk uten å benytte det klassiske, figurative vokabularet.

Bloms motiver befinner seg i spenningsfeltet mellom det abstrakte og det figurative. Ensomhet og melankoli er stadig tilbakevendende temaer, «norske» temaer i så henseende. Vi ser tankefulle menneskefigurer, ofte med arkitektoniske baktepper, fargene antyder en dramatikk som ligger og lurer under overflaten.

Mange har beskrevet Bloms bilder som scenografier og tablåer som viser frosne øyeblikk, der noe har skjedd og vil komme til å skje. I kroppene og bevegelsene ligger et helt hav av følelser og samtaler vi bare kan gjette oss til. I landskapene finnes like mange historier.